Vakantie in het Brabantse Mierlo

Mierlo is een gezellige plaats in de gemeente Geldrop-Mierlo en ligt vlakbij de steden Eindhoven en Helmond. Van oudsher is de kersenteelt een specialiteit. Vergeet dus de Mierlose Zwarte kers niet te proeven tijdens uw vakantie in de zomer! Naast de kersenteelt werden vroeger ook veel inkomsten gehaald uit de klompenmakerij en het weven. De rijke historie van het weven is dan ook te ontdekken bij het Weverijmuseum. Ook is een bezoek aan Kasteel Geldrop de moeite waard!

De winkels van Mierlo bevinden zich vooral in de dorpsstraat. Op donderdagochtend is er markt en op vrijdagavond is de koopavond. Wie tijdens zijn vakantie graag echt wil gaan winkelen, kan prima in Eindhoven terecht. Het grote stadscentrum van Eindhoven telt vele bekende en minder bekende winkels en winkelketens.

Het gehele jaar door is er vanalles te beleven in Mierlo. Zo zijn er diverse evenementen, waarvan sommigen ook landelijk bekend zijn. Bent u op vakantie in Mierlo wanneer één van de volgende evenementen plaatsvinden, mis het dan niet! De Meise Mert, Pitpop, Wintersfeer en Het Concours Hippique zijn de grootste evenementen.

Natuur

Een vakantie in Mierlo betekent ook heerlijk genieten in de natuur! De Stabrechtse Heide, het Dommeldal, de Molenheide, de Gijzenrooi en Sang en Goorkens zijn een greep uit de prachtige bos- en heidegebieden. Tussen zonsopkomst en –ondergang kunt u hier heerlijk wandelen en fietsen. Eén van de schitterende wandelroutes in Mierlo is de Kersenbloesemroute van 14,7 kilometer. Klik hier om de wandelroute te bekijken.

Vakantie in Mierlo

Wilt u verblijven te midden van de prachtige bossen en uitgestrekte heide? Op afstand van grote en kleine gezellige steden? En met vele leuke bezienswaardigheden in de directe omgeving? Boek dan uw vakantie bij Bospark ’t Wolfsven! Het vakantiepark ligt net buiten Mierlo. De naam doet het al vermoeden: het park ligt midden in de bossen. In de zomer is het heerlijk vertoeven bij het natuurbad met strand, in de winter kunt u ook heerlijk zwemmen in het overdekte zwembad.

Meer informatie over Bospark 't Wolfsven